100 laagjes appeltaart met vleugje kaneel



Deze heerlijke taart, en ik noem het geen cake is supergemakkelijk te maken en smaakt nog eens heerlijk ook!, fragiel omdat ze toch wel een uur wordt gebakken tot een mooi geheel, iedere oven is anders, dus hou toch goed in't oog, na 45min, had ik deze uit gehaald, even laten afkoelen, voor ik ze uit de vorm haalde en de eibereiding liep er met een klein straaltje uit!, dus terug de oven in en na een uurtje was deze klaar, ze gaarde natuurlijk heel even verder , omdat ik zo'n taart niet onmiddelijk ontvorm.
Je kan de kaneel wel laten, indien je dit niet lust, ze heeft bovendien een heerlijke karamelsmaak door de (lichtbruine) bruine basterdsuiker.
Zoals altijd kan het kleuren plots snel gaan naar het einde van de baktijd, due kan je alluminiumfolie plooien in de vorm van de bakvorm en met klemmetjes op de taart plaatsen voor de laatste 20min baktijd, zo gaat de bovenste laag niet snel aanbranden (ik ik met de suiker wel lekker vind), veel plezier met het maken van deze taart!
Ingrediënten:
- 80gr bloem
- 25gr bakpoeder
- 1/3 tl zout
- 5eieren
- 180ml volle melk
- 35ml zonnebloemolie
- 2sl vanillesuiker
- 45 gr witte basterdsuiker
- 7 tot 8 appelen (ik hou van de Jazz)
- In een kommetje lichtbruine (of donker) basterdsuiker voor de karamel smaak)
Doe de eieren, melk, olie, suiker + vanillesuiker in een kom en klop alles goed los.
In een 2e kom doe je bij de bloem, het bakpoeder en zout, en breng het gezeefd bij het eimengsel en klop goed door tot de klonters weg zijn, zet even opzij…
Schil de appelen, haal het klokhuis er uit met een frees (dus niet open snijden en met een mandoline maak je van de appelen dunne schijfjes; je kan appel per appel in de bakvorm leggen zodat ze de kans niet krijgen om te oxideren of je doet wat citroensap in een pot en bereis alle appelen ineens voor.
Neem een cake of broodbakvorm, beboter deze en bekleed met bakpapier. leg vervolgens in schubbenmotief 2rijgen appelschijfjes, giet er wat eimengsel over en verdeel de bruine basterdsuiker over de appelen, herhaal deze bereiding drie keren of tot de bakvorm goed vol zit en beëindig met de rest van het eimengsel en bruine basterd suiker.
Leg enkele klontjes boter op de taart en bak nu ongeveer 60min gaar, haal de taart uit en laat ze voldoende afkoelen in de bakvorm om ze vervolgens uit te halen. De taart voelt zeer fluffy aan door de vele laagjes appel, dus ga voorzichtig te werk!
Smakelijk!