Ingrediënten amandeldeeg
(voor 8pers)
- 180gr roomboter
- snuifje zout
- 140g bloemsuiker
- 50gr amandelmeel
- 1ei
- koffielepel vanille extract
- 350gr bloem in 2delen ( 90gr + 270gr)

 

Amandeldeeg:

Meng de boter romig en voeg er het zout, bloemsuiker, amandelmeel, ei en 90gr bloem aan toe, meng in de mixer tot een homogeen beslag, voeg er de vanille en 2e deel bloem aan toe en kneed verder tot een deegje, Verpak deze in huishoudfolie en leg 30min in de koelkast. Rol dan uit tot een 3mm dikke flap en bekleed dan uw bakvorm, indien je problemen heb met bekleden, koel je eerst de uitgerold deegflap 10min in het vriesvak. Zet de beklede bakvorm 20min in het vriesvak en zet de oven op160°

Bak de taartbodem ongvr 20min goudbruin

Voor taart met vulling zoals banketbakkersroom, bak je deze in 2 stappen...