Zeeuwse Brownie knop met pecanootjes

Ingrediënten:

-  110 gr zachte boter

- 150 gr fondant chocolade (zwart)

- 200gr donkere basterdsuiker

- 10gr vloeibare honing🍯🐝

- 3 eieren

- 75gr zelfrijzende bloem

- 1tl kaneel

- 100gr pecanoten in stukjes gehakt

- Snuifje zout

Ganashe:

- 50ml volle melk

- 100gr fondant chocolade (zwart) in stukjes

- 15gr boter

Bereiding:

Zet de oven reeds op 170°

Vet de bakvorm in en lichtjes bebloemen, doe de overtollige bloem weg.

Smelt de boter met chocolade au bain marie, voeg de suiker,kaneel,honing en eieren toe, zeef de bloem en snuifje zout er bij en ment tot een egaal beslag, roer er de gehakte nootjes aan toe en giet het geheel in de bakvorm en bak 45 min., laat de taart afkoelen.

Maak de ganashe:

Verwarm de melk in een pannetje (niet koken) voeg de chocoladestukjes  toe en roer goed, voed dan de boter toe en smeer dan met een borsteltje op de  afgekoelde taart...je kan naar  eigen keus nog wat extra nootjes aanbrengen voor de chocolade is uitgehard.

Smakelijk!