Sultana's of rozijnenkoekjes

Ingrediënten:

-  40gr zachte boter

- 40gr fijn kristalsuiker

- 40ml melk

-1eierdooier

- 1/2 losgeklopt eiwit

- 150gr patisseriebloem

- 1tl bakpoeder

- 1/2 tl kaneel

- snuif zout

- 100gr grote rozijnen gehakt met mes(dus niet te fijn)

Of geconfijt fruit, gedroogde ananas, péche etc...

 

Werkwijze:

Doe (behalve het fruit)  ingrediënten in een kom en meng met spatel of manueel tot een deegje, leg een pakpapier op uw werkvlak vast en rol de deeg uit tot een rechthoekige flap van 20x30, indien de deeg kleeft leg je deze heel even in de diepvries...dan leg je op de helft het gehakte fruit, leg de flap toe en rol terug uit tot oorspronkelijke grote.

TIP: Vouw het bakpapier tot de beschreven grote en rol de deeg zo uit...zie foto, snijd de deeg dan in de tegeltjes naar keuze van formaat.

Leg ze op de bakplaat,wrijf ze  in met eiwit voor een mooie glans en bak ze goudbruin op ongeveer 15min.

Leg ze (zoals alle koekjes) op een rooster om te koelen en uit te harden...

Probeer eens met chocolade bakparels!..moetook heerlijk zijn voor kinderen!

Smakelijk!

Uitgerold deeg in gevouwen bakpapier

Openvouwen van papier, toevoegen fruit en terug dichtvouwen van deeg en papier...

Netjes geschikt op de plaat...

Het lekkere resultaat!