Chocoladekruimelkoek met banketbakkersroom en babelutten


Ingrediënten:
- 330gr type 00bloem (voor pizza)
- 160gr zachte boter
- 160gr fijn suiker
- 1ei
- 2dooiers
- 30gr cacao poeder
- 1eetlepel bresiliénne nootjes
- 1eiwit losgeklopt
Maak eerst de pudding...
(Zie tips voor banketbakkersroom) en voeg er tijdens het opkoken van de melk 15 tot 20 babelutten aan toe en 5gr extra maismeel bij de dooiers. En laat afkoelen met huishoud folie op de pudding om velvormi.g te voorkomen.
Bereiding koek:
Doe de bloem in een kom, snijd de boter in stukjes en doe ze samen met de suiker en de eieren bij de bloem, voeg er de cacaopoeder aan toe en kneed alles goed door, maar twee delen waarvan één groter voor de bodem .verpak dan in huishoud folie en laat een uurtje in de koelkast.
Neem de bakvorm erbij, beboteren en lichtjes bebloemen.Rol de deeg dun uit en leg voorzichtig in de vorm, indien te warm in uw keuken, koel je geregeld de deeg, uitrollen tussen bakpapier werkt goed!
Dan doe je er de puddi.g in, smeer goed gelijk en leg dan de tweede uitgerolde flap op de pudding...indien uw deeg in de vorm hoger komt, leg je deze naar binnen...
Smeer goed in met het losgeklopt eiwit en verdeel de nootjes naar eigen zin...
Bak nu de taart op 35 min...
Laat afkoelen en werk af met wat bloemsuiker
Serveer de taart op kamertemperatuur...
Smakelijk!




