Taartje met banketbakkersroom, appel en hazelnootcréme

Ingrediënten voor dit heerlijk taartje...
Ingrediënten taartbodem: zie chocoladetaartje
Ingrediënten banketbakkersroom: zie tips of taartje met banketbakkersroom
Hazelnootcréme:
-250gr room
- 100gr hazelnootpasta (choco)
- 250gr witte chocolade
- 5 to 10gr mokka (oplospoeder)
-100gr glucose (niet verplicht)
Overige benodigheden:
- Mandoline gesneden appel(1)
- gegrilde geschaafde amandel
- poedersuiker
- abrikozenjam
Bereiding:
De room even doorkoken, mokka toevoegen + glucose, andere ingrediënten er bijen goed roeren. Zet opzij...
Bereiding taart:
Maak de deeg zoals bij m'n chocolade Taartje (hartje bij Instagram), doe ineen beboterde baking en prik de bodem wat in, bak 10min op 160°
Doe er dan de banketbakkersroom in dmv een spuitzak, verdeel er schijfjes appel op naar eigen believen en bak deze nog eens 15min op 160°
Ondertussen zet je 3sl abrikozenjam +1sl water aande kook en breng je met penseel aan op de taart, laat afkoelen op een taartrooster,bestrooi met de amandelschilfers, de taart ring kan je onmiddellijk veilig wegnemen.
Doe de hazelnootcréme in een kleine spuitzak en breng naar eigen inzicht aan op de taart
De taart is nu klaar!
Smakelijk!


