Appeltaart met rum des canellé's

Hier krijg je een Receptje van een heerlijke appeltaart/cake met een extra Franse touch, een rum waar enkele canellé's in zitten, een smaak van vanille en caramel... 

Vind je deze niet, ga dan op zoek naar een rum met vanille, zélfs speculoos of caramel. 

GA nu aan de slag met dit Receptje en veel plezier tijdens de bereiding! 

Ingrediënten: 

- 200 gram boter

- 4 eieren

- 100gr suiker

- 2 el kaneel

- 75 ml rum

- 200gr bloem

- 2 el bakpoeder

- snuf zout 

- 6 appels

- amandelschilfers

Chapelure en wat boter pm in te vetten

Extra mengeling suiker/kaneel

Abrikozen konfituur

Bereiding:

Vet een springvorm in met boter en strooi wat paneermeel in de springvorm, zet koel

Schil  4 Appels, snijd in kleine blokjes, de andere 2  schil je en snijd je in fijne schijfjes. 

Doe in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel en meng goed. 

Mix de zachte boter met de suiker zacht en romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren er goed door. Spatel er dan het bloemmengsel rustig er doorheen. 

Voeg de rum toe en mix zeker 3-4 minuten stevig door.

Verwarm de oven voor op 170°.

Spatel 2/3e van de blokjes appels door het cakebeslag heen en verdeel het beslag in de vorm.

Verdeel de partjes dakpansgewijs over het beslag, in't midden verdeel je het 1/3e deel appelblokjes

Strooi op alle appelen de mengeling suiker/kaneel en vervolgens op de blokjes wat amandelschilfers, 

Bak de taart nu in 60-65 minuten gaar.Doe een priktest om de gaarheid te testen! 

Zet een deel abrikozenconfituur met een soeplepel water op het kookvuur, 5min voor einde  baktijd, ontdoe de bak ring en breng op de taart aan met een kwastje, onmiddellijk nadat je het bakken beëindigd hebt. Na 5min,haal je de bodem schijf weg en laat de taart verder koelen op een rooster. 

TIP: Vervan appel door peer! (Doyene)  ook lekker! 

Smakelijk en vooral... Succes !